Påskyckling

Påsk special

Här kommer tre roliga idéer på samlingar som du kan hålla med din grupp antingen mitt i terminen eller på påsklovet. Dessa aktiviteter är tänkta att bygga teamkänslan i din grupp och få barnen att lära känna varandra lite djupare.

Samlingens längd: 240 min

Mål

Att bryta av terminen med ett lite annorlunda inslag och ge barnen en chans att träffas på lovet.

Beskrivning

Här kommer tre roliga idéer på samlingar som du kan hålla med din grupp antingen mitt i terminen eller på påsklovet. Dessa aktiviteter är tänkta att bygga teamkänslan i din grupp och få barnen att lära känna varandra lite djupare.

Material till samlingen

 • skålar
 • godis
 • Choklad
 • spritsar
 • icing
 • priser
 • Fika
 • ev.trädgårdshandskar
 • krattor
 • penslar etc
 • fotojaktlista
 • kamera eller mobiltelefon
 • ett påskägg per grupp

Samlingens moduler

Fotojakten

Aktivitet
60 mins

Förberedelser: Ta ett foto av ett påskägg på några olika platser. Var kreativ! Lämna sedan en stjärna eller liknande objekt vid varje plats så att barnen vet att de hittat rätt plats. Skriv ut bilderna för att kunna visa barnen. Det kan vara en god ide att ge barnen en kom-ihåg lista på platserna och skriva ned dem i olika ordning så att grupperna inte alla går till samma plats på en gång.

Att göra: 
Dela in barnen i grupper på 3-5 personer. Tillsätt en ledare till varje grupp.
Gruppen ska sedan försöka ta bilder av sitt påskägg på samma plats som du tagit dina bilder. De får ca:40 minuter på sig att klara uppdraget.
Barnen använder sin mobil eller en kamera för att ta bilderna och på utsatt tid återvänder de till startplatsen för att få sina bilder bedömda. Den grupp som har lyckats kopiera ledarens bild bäst vinner tävlingen.

OBS! Se till att minst en ledare går med varje grupp och/ eller barnen har föräldrarnas tillstånd att delta.

Modul material
fotojaktlista
kamera eller mobiltelefon
ett påskägg per grupp

Dekorera påskägg

Aktivitet
30 mins

Förberedelser: Lägg olika sorters godis i små skålar på ett bord. Smält choklad och häll i sprits-påsar. (smält chokladen försiktigt i mikrovågsugnen, rör om var 15.e sekund så att den inte bränns).

Aktivitet:
Ge varje barn ett påskägg och förklara att de kommer att tävla om vem som dekorerar sitt ägg bäst. De kan använda sig av den smälta chokladen, godiset och ev. icing för att sätta fast godiset på äggen.

Utnämn en av dina hjälpledare till domare som får kröna en vinnare.(Alternativt kan gruppen rösta och den som får flest röster är vinnaren).
Dela ut vinster till de tre bäst dekorerade äggen.

Modul material
skålar
godis
Choklad
spritsar
icing
priser

Påskhjälp

Aktivitet
150 mins

Förberedelser: Ta kontakt med någon som du tror skulle kunna behöva lite utomhushjälp. Det kan vara allt från din församling, en ungdomsgård, till en enskild individ. Tänk på att välja aktiviteter som dina barn kan klara av att utföra, tex. rensa ogräs, måla etc. Tala i förväg om för dina barn att de bör komma till denna samling i kläder som är oömma och som kan bli lite förstörda.

Aktivitet:
Dela in gruppen i mindre grupper och dela ut arbetsuppgifter.
När ungefär halva tiden har gått kan det vara lämpligt att packa upp en fikakorg.

Modul material
Fika
ev.trädgårdshandskar
krattor
penslar etc